مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

آيا روش‌هاي درمان شخصيت مرزي را مي‌شناسيد؟ شخصيت مرزي يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه افراد مبتلا به آن در مرز روان‌رنجوري و روان‌پريشي قرار گرفته‌اند. اين افراد با ويژگي‌هايي همچون عدم ثبات هيجاني، خلقي و رفتاري مشخص مي‌شوند. مهم‌ترين ويژگي افراد مبتلا به اين اختلال، اين است كه در روابط بين فردي خود با ديگران بي‌ثبات هستند. به همين دليل هم به خود و هم به اطرافيان‌شان آسيب مي‌رسانند. با آگاهي از روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي مي‌توانيد گامي در جهت درمان آن برداريد و كيفيت زندگي‌تان را تا حد زيادي افزايش دهيد. در اين مقاله به بررسي روش‌هاي درمان شخصيت مرزي پرداخته‌ايم پس تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت مرزي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 منبع: درمان شخصيت مرزي

قبل از درمان با شخصيت مرزي آشنا شويم

قبل از اينكه بخواهيم روش‌هاي درمان شخصيت مرزي را توضيح دهيم بايد بدانيد كه منظور از اين اختلال چيست. افراد مبتلا به اين اختلال در مرز بين روان‌رنجوري و روان‌پريشي قرار دارند و مهمترين ويژگي آن‌ها عدم ثبات هيجاني، خلقي و رفتاري است. به عنوان مثال اين افراد معمولاً در روابطشان مشكلات زيادي را تجربه مي‌كنند. گاهي روابط گرم و صميمانه‌اي با دوستان خود برقرار كرده و گاهي ديگر همان افراد را به شدت تحقير مي‌كنند يا هيچ علاقه‌اي به ارتباط با آن‌ها ندارند.

علاوه بر بي‌ثباتي يكي ديگر از ويژگي‌هاي مهم افراد مبتلا به شخصيت مرزي، اقدام مكرر به خودكشي و خشم شديد و رفتارهاي جرح خويشتن است. در برخي شرايط اين كار را فقط براي جلب توجه و به صورت فريبكارانه و در برخي شرايط ديگر واقعاً اين كار را انجام مي‌دهند. در نتيجه همانطور كه گفته شد مهم‌ترين ويژگي اين دسته از افراد بي‌ثباتي است.

درمان با توجه به علل به وجود آورنده شخصيت مرزي

 

تاكنون علت‌هاي متفاوتي براي مبتلا شدن به اختلال شخصيت مرزي بيان شده است. برخي از متخصصين به زمينه‌هاي ژنتيكي و مغزي و برخي ديگر به علل‌ اكتسابي مانند تجارب ناخوشايند در دوران كودكي اشاره مي‌كنند. با اين حال نظريه‌هاي جديد روانشناسي و روانپزشكي بر تعامل اين دو مسئله تاكيد دارند و معتقند كه تعامل عوامل ژنتيكي و اكتسابي در مبتلا شدن به اين اختلال نقش دارند. همچنين براي درمان شخصيت مرزي نيز بايد متناسب با علل و نشانه ها عمل كرد و از يك متخصص كمك گرفت.

عوارض ابتلا به شخصيت مرزي

درمان شخصيت مرزي از آنجايي حائز اهميت است كه احتمالا در بخش هاي مختلفي از زندگي فرد اختلالاتي ايجاد مي‌كند. اين افراد به دليل بي ثباتي در رفتارهاي خود و همچنين انجام كارهاي نادرست، احتمالا شغل خود را از دست داده و دچار مشكلات مالي زيادي مي٬شوند. از طرفي ممكن است ديگر قادر به ادامه تحصيل نيز نباشند. چنين افرادي در زندگي مشترك و روابط عاطفي نيز موفق نيستند و مشكلات زيادي را تجربه مي‌كنند. به طور كلي رفتارهاي آنان هم براي خودشان و هم براي اطرافيان موجب استرس و اضطراب مي‌گردد.

تشخيص براي درمان شخصيت مرزي

به طور كلي تشخيص ابتلا به اختلالات شخصيتي آسان نيست. همچنين اين افراد معمولا خود را بيمار ندانسته و براي درمان اقدام نمي‌كنند. به همين دليل براي تشخيص دقيق نشانه هاي اين بيماري و همچنين درمان شخصيت مرزي افراد بايد به متخصص مراجعه كنند. در واقع اگر فرد چهار مورد از نشانه هاي ذكر شده را به مدت حداقل شش ماه بدون وقف داشته باشد؛ مبتلا به اين اختلال است. در ابتدا متخصص از سابقه بيماري هاي رواني فرد اطلاعاتي كسب مي‌كند و بعد از آن با پرسيدن سوالاتي در مورد حالات روحي در حال حاضر و بيماري هاي ديگر، تشخيص گذاري مي‌كند.

روش‌هاي درمان شخصيت مرزي

 

نتايج مطالعات و پژوهش‌هاي انجام شده براي درمان  شخصيت مرزي نشان مي‌دهد كه بهترين روش درماني، درمان‌هاي روانشناختي است. به طور كلي از دارو درماني براي درمان اختلالات شخصيت استفاده نمي‌شود چراكه معمولاً اثربخشي لازم را ندارند. با اين حال به دليل برخي مشكلات افراد مبتلا به شخصيت مرزي، از دارودرماني هم در كنار درمان‌هاي روانشناختي استفاده مي‌شود. در ادامه اين مقاله به روش‌هاي درماني اختلال شخصيت مرزي اشاره مي‌شود:

📌رفتار درماني ديالكتيك (DBT)

بر اساس مطالعات انجام شده در سال‌هاي اخير مشخص شده كه جدي‌ترين و موثر‌ترين روش براي درمان شخصيت مرزي، رفتار درماني ديالكتيك است. اين روش درماني به صورت ويژه براي درمان اين دسته از افراد طراحي شده و قابليت اجرا به صورت گروهي و فردي را دارد.

به طور كلي مكانيزم اثر رفتار درماني ديالكتيك مبتني بر مهارت آموزي است. به عنوان مثال به فرد مبتلا مي‌آموزد كه چگونه احساسات و هيجاناتش را كنترل و مديريت كرده، اضطراب و پريشاني‌هاي رواني‌اش را تعديل كند و روابط ميان‌فردي‌اش را بهبود بخشد. 

📌درمان شخصيت مرزي | طرحواره درماني يا اسكيما تراپي

يكي ديگر از روش‌هاي مداخلات روانشناختي براي درمان شخصيت مرزي ، طرحواره درماني يا اسكيماتراپي است. به طور كلي طرحواره به عنوان يك ساختار و چارچوب تعريف مي‌شود. در طرحواره درماني نيازهاي ناخوشايند افراد كه منجر به بروز و شكل‌گيري الگو‌هاي منفي تفكر و هيجان در زندگي، روابط ميان فردي، باورها و اعتقادات و… مي‌شود، شناسايي و مديريت مي‌گردند.

طرحواره درمانگران معتقدند كه افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي حالت‌هاي هيجاني و احساسي را همانند كودكان تجربه مي‌كنند و چهار حالت از ذهنيت طرحواره‌اي مطرح مي‌شود كه شامل ذهنيت كودك رها شده، ذهنيت كودك تكانشي و عصباني، ذهنيت والد تنبيه‌گر و ذهنيت محافظ بي‌تفاوت مي‌باشد.

📌دارو درماني

همانطور كه گفته شد دارو درماني خط اول درمان شخصيت مرزي نيست. به طور كلي هيچ داروي اختصاصي براي درمان شخصيت مرزي وجود ندارد. اما گاهي براي كنترل كردن ساير علائمي كه افراد مبتلا به اين اختلال شخصيت به آن دچار مي‌شوند مانند افسردگي، اضطراب، حالت‌هاي تغيير خلق و… از درمان دارويي استفاده مي‌شود.

📌درمان شخصيت مرزي با هنر درماني

در سال‌هاي اخير هنردرماني به عنوان يك روش مكمل در كنار ساير روش‌هاي درماني مطرح شده است. به طور كلي مي‌توان به هنر درماني، حركات رقص و موزون، تئاتر درماني و موزيك درماني اشاره كرد. اين جلسات معمولاً به صورت هفتگي و گروهي برگزار مي‌شوند كه حداكثر در هر جلسه 2 ساعت طول مي‌كشد. در مجموع اين دسته از درمان‌ها براي افراد مبتلا به طيف خفيف اختلال شخصيت مرزي مناسب است و براي افراد با علائم شديد موثر واقع نمي‌شود. در موارد ديگر براي درمان شخصيت مرزي فرد بايد به طور همزمان از روش دارودرماني و راندرماني بهره گيرد.

📌خانواده درماني

در خانواده درماني براي درمان شخصيت مرزي، درمانگر سعي مي‌كند تا نحوه برخورد صحيح با بيمار را به آنان آموزش داده و همچنين رفتارهاي آنان را نيز بررسي مي‌كند. خانواده مي‌تواند نقش مهمي در فرايند درمان بيمار مبتلا به اختلال شخصيت مرزي داشته باشد. به همين دليل آموزش آنان نيز مهم و موثر است. با اينكار به روابط ميان فردي افراد نيز كمك بزرگي مي‌شود.

📌درمان شخصيت مرزي | درمان گروهي

با اينكه احتمالا بيمار مبتلا به اختلال شخصيت مرزي، هيچ تمايلي به حضور در گروه ندارد؛ اما گروه درماني يكي از روش هاي بسيار موثر در درمان شخصيت مرزي است. در گروه درماني افرادي كه در فرايند درمان هستند و يا آنهايي كه بهبود يافته اند؛ تجربيات خود را با يكديگر به اشتراك مي‌گذارند. همچنين مي‌آموزند كه چگونه با يكديگر ارتباط برقرار كرده و تعامل داشته باشند.

📌روش متمركز بر انتقال TFP

در اين روش براي درمان شخصيت مرزي، درمانگر بر ارتباط خود با بيمار تمركز مي‌كند. او مي‌كوشد تا رابطه اي موثر با شخصيت مرزي برقرار كند تا او راحت تر تجربيات و احساساتش را در ميان بگذارد. همچنين ديدگاه او نسبت به مسائل و زندگي با گذشته متفاوت خواهد شد. احتمالا افراد جلسات درماني طولاني و بلند مدتي خواهند داشت. فرد براي مشاهده نتايج نبايد فرايند درمان را نيمه كاره رها كند.

سخن پاياني

اختلال شخصيت مرزي، نشانه هاي متفاوتي داشته و همچنين در افراد با شدت هاي مختلفي بروز مي‌كند. در قدم اول افراد بايد براي تشخيص دقيق به متخصص مراجعه كنند. اين بيماري مي‌تواند تاثيرات بدي بر زندگي مبتلايان و حتي اطرافيان آنها داشته باشد؛ به همين دليل افرادبايد نشانه هاي آن را شناسايي كرده و براي درمان اقدام كنند. درمان شخصيت مرزي فرايند ساده اي نيست و تنها توسط متخصصين امكانپذير است. روش درمان نيز با توجه به عوامل متعددي تعيين مي‌گردد. افراد بايد در اين زمينه با روانشناس مشورت كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه درمان شخصيت مرزي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا تحريك مغزي و شوك الكترونيكي براي درمان شخصيت مرزي كاربرد دارد؟

به طور كلي درمان‌هاي دارويي، شوك الكترونيكي، تحريك مغزي و ساير درمان‌هايي از اين قبيل براي افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي كاربرد ندارد. در واقع همانطور كه گفته شد اين درمان‌ها رو‌ش‌هاي انتخابي براي درمان اين اختلال شخصيت نيستند. اما گاهي مي‌توان براي برطرف كردن ساير علائم غير اختصاصي افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي از آن استفاده كرد.

منبع: درمان شخصيت مرزي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/7/19  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

 

 

آيا روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي را مي‌شناسيد؟ اختلال شخصيت مرزي يكي از انواع اختلالات شخصيت است كه افراد مبتلا به آن در مرز روان‌رنجوري و روان‌پريشي قرار گرفته‌اند. اين افراد با ويژگي‌هايي همچون عدم ثبات هيجاني، خلقي و رفتاري مشخص مي‌شوند. مهم‌ترين ويژگي افراد مبتلا به اين اختلال، اين است كه در روابط بين فردي خود با ديگران بي‌ثبات هستند. به همين دليل هم به خود و هم به اطرافيان‌شان آسيب مي‌رسانند. با آگاهي از روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي مي‌توانيد گامي در جهت درمان آن برداريد و كيفيت زندگي‌تان را تا حد زيادي افزايش دهيد. در اين مقاله به بررسي روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي پرداخته‌ايم پس تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

قبل از درمان با شخصيت مرزي آشنا شويم

قبل از اينكه بخواهيم روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي را توضيح دهيم بايد بدانيد كه منظور از اختلال شخصيت مرزي چيست. افراد مبتلا به اين اختلال در مرز بين روان‌رنجوري و روان‌پريشي قرار دارند و مهمترين ويژگي آن‌ها عدم ثبات هيجاني، خلقي و رفتاري است. به عنوان مثال اين افراد معمولاً در روابطشان مشكلات زيادي را تجربه مي‌كنند. گاهي روابط گرم و صميمانه‌اي با دوستان خود برقرار كرده و گاهي ديگر همان افراد را به شدت تحقير مي‌كنند يا هيچ علاقه‌اي به ارتباط با آن‌ها ندارند.

علاوه بر بي‌ثباتي يكي ديگر از ويژگي‌هاي مهم افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي، اقدام مكرر به خودكشي و خشم شديد و رفتارهاي جرح خويشتن است. در برخي شرايط اين كار را فقط براي جلب توجه و به صورت فريبكارانه و در برخي شرايط ديگر واقعاً اين كار را انجام مي‌دهند. در نتيجه همانطور كه گفته شد مهم‌ترين ويژگي اين دسته از افراد بي‌ثباتي است.

 

تماس با مشاور

علل اختلال شخصيت مرزي

تاكنون علت‌هاي متفاوتي براي مبتلا شدن به اختلال شخصيت مرزي بيان شده است. برخي از متخصصين به زمينه‌هاي ژنتيكي و مغزي و برخي ديگر به علل‌ اكتسابي مانند تجارب ناخوشايند در دوران كودكي اشاره مي‌كنند. با اين حال نظريه‌هاي جديد روانشناسي و روانپزشكي بر تعامل اين دو مسئله تاكيد دارند و معتقند كه تعامل عوامل ژنتيكي و اكتسابي در مبتلا شدن به اين اختلال نقش دارند.

 

بيشتر بخوانيد : شخصيت شناسي با استفاده آزمون‌ها، نوع رفتار و حركات

 

روش‌هاي درمان اختلال شخصيت مرزي

نتايج مطالعات و پژوهش‌هاي انجام شده براي درمان اختلال شخصيت مرزي نشان مي‌دهد كه بهترين روش درماني، درمان‌هاي روانشناختي است. به طور كلي از دارو درماني براي درمان اختلالات شخصيت استفاده نمي‌شود چراكه معمولاً اثربخشي لازم را ندارند. با اين حال به دليل برخي مشكلات افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي، از دارودرماني هم در كنار درمان‌هاي روانشناختي استفاده مي‌شود. در ادامه اين مقاله به روش‌هاي درماني اختلال شخصيت مرزي اشاره مي‌شود:

1. رفتار درماني ديالكتيك (DBT)

بر اساس مطالعات انجام شده در سال‌هاي اخير مشخص شده كه جدي‌ترين و موثر‌ترين روش درماني روانشناختي، رفتار درماني ديالكتيك است. اين روش درماني به صورت ويژه براي درمان اين دسته از افراد طراحي شده و قابليت اجرا به صورت گروهي و فردي را دارد. به طور كلي مكانيزم اثر رفتار درماني ديالكتيك مبتني بر مهارت آموزي است. به عنوان مثال به فرد مبتلا مي‌آموزد كه چگونه احساسات و هيجاناتش را كنترل و مديريت كرده، اضطراب و پريشاني‌هاي رواني‌اش را تعديل كند و روابط ميان‌فردي‌اش را بهبود بخشد.

2. درمان اختلال شخصيت مرزي | طرحواره درماني يا اسكيما تراپي

يكي ديگر از روش‌هاي مداخلات روانشناختي طرحواره درماني يا اسكيماتراپي است. به طور كلي طرحواره به عنوان يك ساختار و چارچوب تعريف مي‌شود. در طرحواره درماني نيازهاي ناخوشايند افراد كه منجر به بروز و شكل‌گيري الگو‌هاي منفي تفكر و هيجان در زندگي، روابط ميان فردي، باورها و اعتقادات و… مي‌شود، شناسايي و مديريت مي‌گردند.

طرحواره درمانگران معتقدند كه افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي حالت‌هاي هيجاني و احساسي را همانند كودكان تجربه مي‌كنند و چهار حالت از ذهنيت طرحواره‌اي مطرح مي‌شود كه شامل ذهنيت كودك رها شده، ذهنيت كودك تكانشي و عصباني، ذهنيت والد تنبيه‌گر و ذهنيت محافظ بي‌تفاوت مي‌باشد.

3. دارو درماني

همانطور كه گفته شد دارو درماني خط اول درمان اختلال شخصيت مرزي نيست. به طور كلي هيچ داروي اختصاصي براي درمان اختلال شخصيت مرزي وجود ندارد. اما گاهي براي كنترل كردن ساير علائمي كه افراد مبتلا به اين اختلال شخصيت به آن دچار مي‌شوند مانند افسردگي، اضطراب، حالت‌هاي تغيير خلق و… از درمان دارويي استفاده مي‌شود.

4. درمان اختلال شخصيت مرزي | هنر درماني

در سال‌هاي اخير هنردرماني به عنوان يك روش مكمل در كنار ساير روش‌هاي درماني مطرح شده است. به طور كلي مي‌توان به هنر درماني، حركات رقص و موزون، تئاتر درماني و موزيك درماني اشاره كرد. اين جلسات معمولاً به صورت هفتگي و گروهي برگزار مي‌شوند كه حداكثر در هر جلسه 2 ساعت طول مي‌كشد. در مجموع اين دسته از درمان‌ها براي افراد مبتلا به طيف خفيف اختلال شخصيت مرزي مناسب است و براي افراد با علائم شديد موثر واقع نمي‌شود.پ

 

سوالات متداول

_آيا تحريك مغزي و شوك الكترونيكي براي درمان اختلال شخصيت مرزي كاربرد دارد؟

به طور كلي درمان‌هاي دارويي، شوك الكترونيكي، تحريك مغزي و ساير درمان‌هايي از اين قبيل براي افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي كاربرد ندارد. در واقع همانطور كه گفته شد اين درمان‌ها رو‌ش‌هاي انتخابي براي درمان اين اختلال شخصيت نيستند. اما گاهي مي‌توان براي برطرف كردن ساير علائم غير اختصاصي افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي از آن استفاده كرد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات شخصيت مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 
امتیاز:
بازدید: 10
برچسب:
:
[ 1399/9/6  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب